Ledger közösségi fejlesztés
Vegyél részt a legdinamikusabban fejlődő nyílt forráskódú ügyviteli szoftver fejlesztésében!

A Ledger ügyviteli szoftver 2005 óta oldja meg a hazai mikro és kisvállakozások adminisztratív problémáit.
A szoftver a világszerte ismert SQL-Ledger hazai viszonyokra fejlesztett változata; 5 év alatt olyan funkciókkal bővült, amely miatt méltó versenytársává vált a több millió forintos kereskedelmi szoftvereknek. (A piacvezető SAP Business One funkcióinak 75%-át tudja)

Hogyan segítheted a szoftver fejlődését, miközben Te is jól jársz? Kérlek előbb olvasd el a lenti információkat, majd a Letöltések menüpontban megtalálod az induláshoz szükséges anyagokat.


-Mit jelent, hogy nyílt forráskódú szoftver?

A program kódja megtekinthető, módosítható, továbbadható (akár pénzért is). Az ún. GPL licensz értelmében csupán a szerzői jogokat kell tiszteletben tartani, valamint biztosítani kell továbbra is a kód módosíthatóságát. Például a cégünk az SQL-Ledger letöltése után a szoftvert továbbfejlesztette, átnevezte és fizetős szolgáltatások mellett terjeszti.

-Hogyan járulhatok hozzá a program fejlődéséhez?
  • Programozással: A Ledger szoftver Perl nyelven íródott és PostgreSQL adatbázismotort használ.
  • Ajánlással: minél többen használják a szoftvert, annál több pénz jut a fejlesztésekre.
  • Cégünk szolgáltatásainak megvásárlásával, illetve közvetítésével.

-A letölthető verzió mennyiben más, mint a fizetős?

Az ingyenesen letölthető verzió az elmúlt 6-9 hónap (2 verzióval korábbi kiadás) fejlesztéseit és hibajavításait nem tartalmazza, valamint nem jár hozzá támogatás és nem vállalunk érte felelősséget. A letölthető verziót elsősorban azoknak ajánljuk, akik tudnak programozni és nem sajnálják az energiát a szoftver kiismerésére.

-Miért érdemes résztvenni a közösségi fejlesztésben?

A letölthető verziót egyből használatba veheted, nem kell érte fizetni. A programot módosíthatod, üzemeltetheted saját magad és partnereid számára. A beküldött fejlesztéseidet --amennyiben széles körben használható-- egyaránt beépítjük a közösségi és a fizetős verzióba is, hogy mindenki profitáljon a szoftver fejlődéséből.

-A letölthető verzió használata esetén ki vállal felelősséget az APEH felé?

Cégünk csak a fizetős verzióért vállal felelősséget. A rendeletek alapján ún. Felelősségvállalási Nyilatkozatot kell kiállítani, hogy a kibocsátott számla megfelel az előírt szabályoknak. APEH állásfogalás szerint nincs akadálya, hogy egy cég saját maga felé állítson ki egy nyilatkozatot, azonban nincsen tapasztalatunk abban, hogy ilyen nyilatkozatokat hogyan fogad az APEH, ellenőrzései során.